II. Országos Nordic Walking Találkozó – Dombóvár, 2008. szeptember 12 és 13

Szeptember 12.-én 34 fő részvételével zajlott a II. Országos Nordic Walking Találkozó keretein belül a testnevelő tanároknak, orvosoknak és gyógytornászoknak szervezett konferencia Szigeti Ildikó csapatépítő és botsport tréner, Dr. Andrásofszky Enikő orvos és botsport tréner és Szabó Lóránd, Dombóvár polgármestere előadásaival. A konferencián botsport szellemben az előadások mellett csapatépítés is zajlott, így szakmai kapcsolatok is születtek és elindult egy közös gondolkodás. A szakmai eszmecserét botsport tanulás és túra követte. A konferencia végén a közös ebédnél már igazi botsport hangulat uralkodott és informális térben is tovább folytatódtak a szakmai párbeszédek.

Ezután szeptember 13.-án, szombaton a hűvös és csapadékos idő sem rettentette el a környékről és Budapestről is érkező botsportosokat: hetvenen vágtak neki a Konda-völgyi botsport túrának. A túrázók fele a 6 km-es útvonalon botoztak végig, a másik csoport pedig a dombóvári tavakat körül ölelő 12 km-es túrán élvezhették a botsport örömeit és a csodás tájat. A túrázók között jelen volt a botsport mintájára informálisan szerveződő pécsi és kaposvári túrakör is, és Dombóváron is elindult a rendszeres közös botsport túrák szervezése.

Dombóvár már évek óta tudatosan kapcsolja össze a botsportot a természetvédelemmel és az egészségmegőrzéssel. "Városunk idejében felismerte a botsportban rejlő lehetőségeket" - mondta Szabó Loránd polgármester. "A botsport több, mint sport. Dombóváron számos fejlesztés a botsportnak köszönhetően valósult meg. A közterületek gondozása, a foglalkoztatás, a közmunkaprogram, a közösségi élet, a városismeret, mind-mind kapcsolódik ehhez a szabadidő sportághoz. A sport hazai meghonosításában is élen jár Dombóvár. Az ország első Nordic Walking parkja is itt épült, hat útvonallal".

Hatott tehát Dombóvár felhívása: "Botra fel!" Pénteken és szombaton több mint 100-an próbálták meg a botsportban és az erdei közösségi létben rejlő vidámságot és közösséget megtartó és teremtő erőt. Ismét megéltük közösen, hogy a botsport nemcsak szabadidő sport, hanem közösség és egészség is egyben! Erről tanúskodnak a fényképek és a hangulatfilm is, amit ide kattintva nézhetsz meg az eseményről.

Köszönjük, hogy ott voltatok! Vidámpark ez az erdő![Képek és film az eseményről »]