Botsport a VIII. Duna Maraton Mountain Bike versenyen

Vasárnap a nagy melegben, fergeteges nemzetközi mezőny állt a Duna maraton rajtjához (www.sportaktiv.hu). Elindult a biciklis tábor és utána jöttek az ifjak, a Gyerek Kupa résztvevői, majd a Botsportosok is négykerék meghajtásra kapcsoltak - kerekek nélkül, botokkal. Ismét volt játékos, táncos bemelegítés, botos koordinációs játék, Nordic Walking technika-tanulás és jött a 3 és 6 km-es túra. A Salamon toronynál nyújtottunk és néztük a gyönyörű Duna-kanyart, meditáltunk, és túra közben ismét új barátokra tettünk szert. Elmeséltük, hogy ki milyen tájon jár a legszívesebben, hallottunk új túraútvonalakról Erdélyben és Szeged tájékán, a Bükkben és a Gerecsén. Köszönjük az új tippeket!

Volt olyan, aki 35 éves házassági évfordulóját ünnepelte Botsporttal, volt ifjú kezdő, aki ugyan megbotlott a botban, mégis végig gyalogolta a túrát, és akadt, aki épp csak elindult egyet bringázni Szentendréről és a Duna maratonon találta magát - és ha már itt volt, kipróbálta a Botsportot is. És persze volt régi botsportos is, aki tavaly a BSI rendezvényein találkozott a Botsport egyik tanárával és mára fitt édesanya, aki rója a kilómétekereket, és hozza barátnőjét is megkóstolni ezt a sportot.

Köszönjük a szervezőknek a felejthetetlen élményt és reméljük, hogy szeptemberben a 24 órás non-stop Mountain Bike Csapatversenyre ismét eljöttök!

[Térkép az eseményről »]

[Képek és film az eseményről »]