Botsport a Magyar Nemzeti Parkok Hetén

Két napon keresztül a Pál-völgyi Barlang kőfejtője adott otthont a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében a Botsport rendezvényeknek is. Ismét volt játék, táncos egyéni és páros melegítés, Nordic Walking alaplépés technika-tanulás. Aztán indult a túra az Árpád kilátóhoz, melynek során a résztvevők meseszereplőkké váltak Hófehérke, és a törpék, Piroska, Farkas, Nagymama). Túra közben az volt a feladat, hogy a mesék szereplői megtalálják az azonos mesébe tartozó szereplőket, majd a mesét túra közben el is játszottuk. Aztán, természetesen - sajnos - találtunk olyan terepet, ahol volt játékos erdőtisztítás is. Időre gyűjtöttük a mások által elhagyott erdei szemetet. A legügyesebb gyűjtő (10 éves Áron) 22 két szemetet szedett fel 5 perc alatt és vitte el a közeli erdei szeméttárolóba. A túra után a Duna-Ipoly Nemzeti Park által biztosított buszra szálltunk és visszamentünk a csodás Pál-völgyi Barlang kőfejtőjéhez, ahol koncert, pantomim várta a résztvevőket, megkóstolhattak különböző finom étkeket és körbejárhatták a sok színes sátor programját: volt kosárfonás, korongozás és természetesen ott voltak a Nemzeti Parkok képviselői, akik bemutatták, hogy szerte az országban milyen csodákkal várja Magyarország a barangolókat. A nap végére valahogy átment az üzenet, hogy itthon otthon vagyunk!

Köszönjük ezt a lehetőséget a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumnak, a Magyar Turizmus Zrt-nek és a Duna-Ipoly Nemzeti Parknak, csodás hétvége volt! A kétnapos programról legékesebben egyik résztvevőnk szólt:

"Köszönjük, hogy ott lehettünk, együtt játszhattunk veletek és közben szinte észre se vettük, hogy mennyit sportoltunk. Csak másnap:-). Persze, volt egy kis izomláz és sok szép emlék, és öttagú családunk mindegyik tagja nagyon élvezte! Ja, és persze azóta már kétszer is elmentünk Botsportozni!"

Mi, Botsport Csapat pedig köszönjük a szervezőknek, hogy ott lehettünk és hogy a szervezésben, lebonyolításban és technikában annyi szíves segítséget kaptunk!

Bővebb információ más Zöld út 2007 programokról: www.zoldut.itthon.hu

[Térkép az eseményről »]

[Képek és film az eseményről »]